skip to Main Content

Hosting is bij ArtSites Internetdiensten vaak net even duurder als bij sommige andere aanbieders, maar waarom? U krijgt bij ons geen ‘doe het zelf’ hostingpakket waarmee je zelf alles uit mag zoeken. Nee, u geeft door wat gewenst is en wij stellen alles voor u in!
Al onze hosting activiteiten doen we in eigen beheer, op eigen servers en in één van de modernste datacenters van Nederland en België!

Hosting Netwerk

Het hosting netwerk bezit een eigen redundante 10gb fiberring die uitkomt in NedZone, Telecity2, Nikhef en Redbus. Vanaf deze vier datacentra zijn er diverse peering-afspraken met andere providers.

Firewall

Het netwerk is volledig redundant opgebouwd met een dubbele Juniper SSG550 Firewall.
Deze Juniperomgeving heeft vier losse uplinks:
– tweemaal een TCP/IPv4 uplink
– tweemaal een TCP/IPv6 uplink
Bij uitval van een uplink en/of Firewall zal de andere het zonder downtijd automatisch overnemen.
Al het verkeer naar ons netwerk loopt via deze Firewall waardoor we ook uitstekend beschermd zijn tegen aanvallen vanaf het Internet.

Back-up schema

Iedere dag wordt er van alle virtuele servers een file- en database back-up gemaakt naar een extern uitval-datacentrum. Vier Dell Equallogic SAN systemen maken ieder uur een replica van de aanwezige luns (disks) naar een vierde back-up Dell Equallogic systeem in het externe uitval-datacentrum te Nikhef. Om er zeker van te zijn dat we terug kunnen vallen op een volledig werkende virtuele omgeving, worden er elke nacht ook nog eens kopieën gemaakt van alle actieve virtuele servers.

Externe Replicatie

In het externe uitval-datacentrum staat een volledige kopie van de virtuele hosting omgeving. Deze is, samen met het externe Dell Equallogic systeem, binnen enkele uren operationeel te krijgen waarna vervolgens de hele hosting omgeving geactiveerd kan worden.
Alle Back-up oplossingen worden 24/7 door het eigen Zabbix omgeving gecontroleerd. Mocht zich een probleem voordoen in de back-up, dan wordt hier automatisch melding van gedaan middels mail en SMS

VPS Servers

Voor de hosting wordt gebruik gemaakt van een virtuele server-omgeving. Deze zogeheten VPS-servers staan op zeer krachtige en redundante HP servers. Deze HP-servers zijn uitgerust met veel geheugen, meerdere processors en dubbele voedingen. Ook zijn ze voorzien van het HP Care Pack garantie- en service-systeem. Bij uitval worden deze servers binnen 4 uur gerepareerd. Verder staan een aantal extra HP-servers klaar om bij storingen en/of uitval extra capaciteit te leveren.

Uitwijkmogelijkheden

Bij calamiteiten in het Datacentrum in Steenbergen kan het Datacentrum Nikhef in Amsterdam de  volledige VPS-server hosting omgeving voor 100% opstarten. Deze locatie wordt bovendien gebruikt voor het bieden van hosting diensten op 2 afzonderlijke locaties.

Groene gedachte

De volledige omgeving is standaard uitgerust met energiezuinige componenten. Zo is er gekozen voor energiezuinige processors en servers zonder harddisk. Wanneer er niet veel capaciteit nodig is, worden servers automatisch uitgeschakeld. Op deze manier dragen we bij aan een schoner milieu.

Zabbix

Dit systeem houdt ons hosting netwerk 24/7 in de gaten. Zo kan er worden teruggezocht naar problemen, pieken en up-time garanties. Verder wordt er op voorhand gewaarschuwd bij problemen met capaciteit op het netwerk, met de servers en andere belangrijke zaken.

Back To Top