skip to Main Content

E-commerce (verkopen via een website) is voor veel bedrijven tegenwoordig het belangrijkste verkoopkanaal. Omdat steeds meer mensen thuis achter de computer winkelen, laten bedrijven die alleen in de ‘echte’ wereld verkopen klandizie liggen. Niet voor niets verkopen winkels als Kijkshop, bol.com, Wehkamp en Hema hun artikelen ook online. E-commerce helpt ook uw bedrijf dit verkoopkanaal te benutten.

Elke webwinkel is uitgerust met een beheeromgeving, waarin u de tekstpagina’s van uw website kunt bewerken en artikelen kunt beheren. Voor elk artikel kunt u instellen:

 • naam
 • categorie
 • omschrijving
 • prijs
 • foto’s
 • eventueel beoordelingen en voorraad
 • indien gewenst meertalig

In de webwinkel kunnen bezoekers artikelen per categorie bekijken en sorteren op een eigenschap naar keuze. Bij elk artikel staan kleine foto’s, waar doorheen gebladerd kan worden. Door op een kleine foto te klikken, kan de vergroting worden bekeken.

Bezoekers kunnen artikelen toevoegen aan hun winkelmandje en afrekenen via de internetkassa. Hierin implementeren we alle door u gewenste betaalmethodes, zoals iDeal, PayPal en vele anderen. U kunt verschillende verzendmogelijkheden instellen, elk met eigen verzendkosten.

Uw webwinkel: veilig en overzichtelijk

Om de beveiliging van uw webwinkel te kunnen garanderen, bouwt ArtSites Internetdiensten al haar webwinkels zelf. Hierdoor is elke webwinkel tot op detailniveau aan te passen aan uw unieke wensen en blijven opmaak en instellingen ook bij updates behouden.

Omdat alleen die functionaliteit wordt geïmplementeerd die u nodig heeft, is uw beheeromgeving overzichtelijk en sneller te navigeren. Ook het beheer van artikelen is gemakkelijk, omdat u alleen knopjes ziet die u ook echt gebruikt.

Uw webwinkel: veilig en overzichtelijk

Globaal zijn er twee soorten bedrijven die online verkopen:

 • Bedrijven met een ‘echte’ winkel die hun producten ook online aanbieden;
 • Bedrijven die uitsluitend online verkopen.

Online winkel naast ‘echte’ winkel

Voor de eerste groep is de meest geschikte oplossing vaak een website met webwinkel-functionaliteit. De website draait om het verstrekken van informatie, zoals:

 • Bedrijfsinformatie: aanbod, doelgroep, historie en marktaandeel
 • Vestigingsinformatie: locaties, routeplanner en openingstijden
 • Aanbiedingen
  Kenmerkend voor dit type bedrijf, is dat klanten vaak naar de website komen vanwege de merknaam. Ze kennen u uit de ‘echte’ wereld en komen naar uw webwinkel omdat ze al overtuigd zijn van uw kwaliteit en/of service: de klant heeft een band met uw bedrijf.

Om deze band optimaal te benutten, wordt bij dit type bedrijf de webwinkel geplaatst binnen de opmaak van de website. Zo blijft uw bedrijf herkenbaar voor uw klanten. Het enige dat verandert is dat u hen nu een extra service biedt: de mogelijkheid om uw producten snel en gemakkelijk online aan te schaffen.

Uitsluitend online verkopen

De tweede groep heeft een webwinkel nodig: een website waarbij alles draait om de artikelen. Het ontwerp is speciaal gemaakt voor het optimaal presenteren van artikelen; de tekstpagina’s worden aan deze opmaak aangepast.

Vanaf de welkomstpagina wordt de aandacht van bezoekers gevestigd op het productaanbod en prijzen. Informatie over het bedrijf is pas later van belang. Belangrijker zijn de verzendkosten, verwerkingstijd van bestellingen en het retourenbeleid.

Bezoekers komen vaak naar een webwinkel voor een specifiek product, of vanwege de prijsstelling. Na het vinden van een product, moeten bezoekers nog worden overtuigd van de betrouwbaarheid van de webwinkel. Daarom is het bij dit type bedrijf vooral van belang dat de webwinkel professioneel overkomt en vertrouwen uitstraalt. Keurmerken en beoordelingen spelen hierbij een belangrijke rol, maar ook de manier waarop producten worden gepresenteerd.

Informatiepagina’s moeten de bezoeker overtuigen dat de webwinkel betrouwbaar is en moeten alle mogelijke vragen beantwoorden. Omdat bezoekers niet merkgebonden zijn, zullen zij vaak liever verder kijken dan u te mailen om hun vragen te beantwoorden.

Back To Top